onsdag 27 april 2011

Fiskgratäng på rödspätta med rotfruktskross






Fiskgratäng:

600g rödspätta
2 dl skivade champinjoner
1 dm purjolök
1 dl Ajvar relish, stark
1 dl lätt creme fraishe
salt och peppar
 västerbottensost

Lägg tinad rödspätta i en ugnssäker form. Salta och peppra. Fräs svampen en stund i smör, tillsätt skivad purjolök och aivar relish. Salta om du tycker att det behövs. Låt det puttra ett par minuter och rör till sist ner lätt creme fraish. Bred blandningen över fisken och riv ost över. Grädda 15 - 20 minuter i ugn på 175 grader.

Rotfruktskross:

200g potatis
100g rotselleri
250g palsternacka
salt och peppar
1 dl lätt creme fraishe

Skala rotfrukterna. Skär dem i bitar och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka Häll av vattnet och stöt dem grovt med en balongvisp, salta, peppra och tillsätt lätt creme fraishe. Rör om allt.
Servera med broccoli



1 kommentar:

  1. Så gott och fräsch det ser ut. Blomkol och fisk. Mums

    SvaraRadera