söndag 24 april 2011

Sparrisomelett med gravad lax 4 port


Lätt och underbar rätt. Perfekt som förrätt eller som en lättare huvudrätt. Senapsdressing till salladen förhöjer rätten rejält och ger extra sting.

Omelett:
6 ägg
3 msk vatten
salt och peppar
1 knippe grön sparris
riven parmesanost

Dressing:
2 msk dijonsenap
1 äggula
1 dl olivolja
salt och peppar

Sallad:
1 påse blandad sallad
1 förpackning sugarsnaps
salladslök efter tycke och smak

150g gravad lax



Vispa ihop alla ingredienser till dressingen. Skala sparris med potatisskalaren och koka den 3 minuter medans du gör omeletten. Vispa ihop ägg vatten salt och peppar. Stek omeletten och lägg på sparris riv över parmesan. Servera med en skiva gravad lax och sallad, ringla över senapsdressing.


1 kommentar:

  1. Den där omeletten var verkligen underbart god!

    SvaraRadera