onsdag 11 maj 2011

Frukostbullar

Löjligt enkla frukostbullar men ack så goda.



½ l mjölk
1 pkt jäst
2 dl fiberhavregryn
1 dl havrekli
1 dl solrosfrön
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 msk råsocker (sirap går också bra)
8 - 9 dl vetemjöl

Värm mjölken till 37 grader, fördela jästen i mjölken och rör så det blandas tillsätt oljan.
Blanda havregryn, havrekli, solrosfrön, salt socker och hälften av vetemjölet i en skål.
Häll mjölkblandningen över och rör. Blanda ner resten av mjölet tills det blir en lämpligt tjock deg.
Låt den jäsa 30 minuter. Häll 1 dl filmjölk i en kopp och låt den stå framme, den ska användas att pensla bullarna med och ska därför inte vara för kall.
Ta upp degen och dela i 16 bitar, rulla och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter under duk. Pensla med filmjölken och grädda ca 10 minuter  i 225 grader





Jag kunde inte låta bli att springa ner till affären och köpa Västerbottensost till mina nygräddade frukostbullar för de går lika bra att äta på kvällen.

1 kommentar:

  1. Mycket goda!! Bakade frukostbullarna igar, vad enkelt det var och de blev verkligen super goda!

    SvaraRadera