Löjligt enkla frukostbullar men ack så goda.
½ l mjölk
1 pkt jäst
2 dl fiberhavregryn
1 dl havrekli
1 dl solrosfrön
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 msk råsocker (sirap går också bra)
8 - 9 dl vetemjöl
Värm mjölken till 37 grader, fördela jästen i mjölken och rör så det blandas tillsätt oljan.
Blanda havregryn, havrekli, solrosfrön, salt socker och hälften av vetemjölet i en skål.
Häll mjölkblandningen över och rör. Blanda ner resten av mjölet tills det blir en lämpligt tjock deg.
Låt den jäsa 30 minuter. Häll 1 dl filmjölk i en kopp och låt den stå framme, den ska användas att pensla bullarna med och ska därför inte vara för kall.
Ta upp degen och dela i 16 bitar, rulla och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter under duk. Pensla med filmjölken och grädda ca 10 minuter i 225 grader
Jag kunde inte låta bli att springa ner till affären och köpa Västerbottensost till mina nygräddade frukostbullar för de går lika bra att äta på kvällen.
Mycket goda!! Bakade frukostbullarna igar, vad enkelt det var och de blev verkligen super goda!
SvaraRadera