tisdag 3 maj 2011

Grillad fläskkarré med tillbehör

Grilla hör sommaren till men vi kan inte vänta på värmen så vi börjar nu denna kalla vårkväll.




Grillad karrè:

200 g/ pers.
marinad på påse
grilkrydda

Potatissallad:

½ kg kokt potatis
½ kg rå blomkål
2 msk dijonsenap
1 knippe salladslök
100 g syltlök
½ l creme fraishe eller turkisk youghurt
1 tsk örtsalt
svartpeppar

Melonsallad:

1 kg valfri melon helst vattenmelon
1 - 2 rödlök

Grillade potatishalvor:

1 potatishalva/pers när det även finns potatissallad, en valmöjlighet.
smält smör
salt

Marinera köttet på morgonen. Grilla på första sidan tills köttsaften trängt fram vänd och grilla den andra sidan tills köttsaften trängt fram, om den är rå , vänd en gång till tills den är genomstekt.
Tärna potatisen finhacka blomkålen. skiva salladslöken och blanda med creme fraishe, dijonsenap, örtsalt och syltlök. Jättegod.
Tärna melon  hacka lök blanda, passar extra bra till grillat.
Till grillade potatishalvor förkokar jag potatis med skalet kvar låter den svalna ,delar och penslar med smör grillar och saltar.
Sen äter vi på papperstallrikar och slipper lite disk.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar