Grillad karrè:
200 g/ pers.
marinad på påse
grilkrydda
Potatissallad:
½ kg kokt potatis
½ kg rå blomkål
2 msk dijonsenap
1 knippe salladslök
100 g syltlök
½ l creme fraishe eller turkisk youghurt
1 tsk örtsalt
svartpeppar
Melonsallad:
1 kg valfri melon helst vattenmelon
1 - 2 rödlök
Grillade potatishalvor:
1 potatishalva/pers när det även finns potatissallad, en valmöjlighet.
smält smör
salt
Marinera köttet på morgonen. Grilla på första sidan tills köttsaften trängt fram vänd och grilla den andra sidan tills köttsaften trängt fram, om den är rå , vänd en gång till tills den är genomstekt.
Tärna potatisen finhacka blomkålen. skiva salladslöken och blanda med creme fraishe, dijonsenap, örtsalt och syltlök. Jättegod.
Tärna melon hacka lök blanda, passar extra bra till grillat.
Till grillade potatishalvor förkokar jag potatis med skalet kvar låter den svalna ,delar och penslar med smör grillar och saltar.
Sen äter vi på papperstallrikar och slipper lite disk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar